gyllehemmet.jpg
Visionsbild av Gyllehemmet. Illustration: Peab.

Fyra Instalcobolag i gemensamt uppdrag i Borlänge

Fyra Instalcobolag, däribland Dala Kylmecano, har fått gemensamt uppdrag vid byggnationen av Gyllehemmet i Borlänge. Uppdraget gäller installationer av ventilation, värme och sanitet, kökskyla och storkök i en totalentreprenad tillsammans med Peab, Magnolia bostad och Borlänge kommun.

Gyllehemmet ska bli en samhällsfastighet med trygghetsbostäder, äldreboende, förskola, dagverksamhet och hemtjänst. Instalcos uppdrag är att utföra installationerna genom DALAB (ventilation), VVS Installatör (VS), Dala Kylmecano (kökskyla) och Henningsons El (storkök).

- Fyra bolag inom Instalco i samma projekt borgar för god samordning och kvalitet. Vi är glada att vara en stor del av ett sådant här samhällsviktigt projekt i regionen och ser fram emot att bidra med vår expertis och erfarenhet, säger Henrik Ekgren, vd på DALAB.

Gyllehemmet ska samla flera av Borlänge kommuns verksamheter under samma tak och ska utvecklas till ett kvarter för alla åldrar. Totalt ska 54 lägenheter som särskilt boende för äldre, 47 trygghetsboenden, en förskola samt lokaler för dagverksamhet och hemtjänst ingå. I fastigheten ska det finna möjligheter att nyttja gemensamma funktioner som storkök, gym och bastu.

Markarbetena har nyligen inletts och byggstart för Instalcobolagen blir under våren 2021 med färdigställande 2023. Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.